Βουλή

14 Ιουνίου 2017 14:40

Εξορθολογισμό του νόμου για τους κληρονόμους ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Για το 2015 οι αποποιήσεις φαίνεται να ξεπέρασαν τις 45.000 ενώ το 2016 έφθασαν τις 54.422, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την ελληνική οικονομία.

Εξορθολογισμό του νόμου για τους κληρονόμους ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-

Σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις λαμβάνει η αλματώδης αύξηση των αποποιήσεων κληρονομιάς τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν από την κυβέρνηση την απλούστευση και τον εξορθολογισμό του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την προστασία των κληρονόμων.

Με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, 66 κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι για το 2015 οι αποποιήσεις φαίνεται να ξεπέρασαν τις 45.000 ενώ το 2016 έφθασαν τις 54.422, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την ελληνική οικονομία.

«Αυτό οφείλεται είτε στην αδυναμία των προσωρινών κληρονόμων να αποδεχθούν λόγω των συνεπαγόμενων για εκείνους οικονομικών επιβαρύνσεων (λ.χ. έξοδα  συμβολαιογράφων, φόροι κληρονομίας κ.ά.) αλλά και στην ενδεχόμενη ανικανότητα μελλοντικής αξιοποίησης της κληρονομιαίας περιουσίας (ακίνητα, εκτάσεις γης), είτε στο γεγονός ότι οι θανόντες (κληρονομούμενοι) αφήνουν συσσωρευμένα χρέη, οφειλές και βάρη τα οποία και δεν επιθυμούν οι κληρονόμοι να επωμιστούν», σημειώνουν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)