Κόμματα

18 Ιανουαρίου 2017 15:59

Λεβέντης: Σε όλα θα υπογράψουμε αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ

Τι λέει για το ενδεχόμενο καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Το φιάσκο ήταν δεδομένο, σχολίασε για το Κυπριακό.

Λεβέντης: Σε όλα θα υπογράψουμε αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ
-

 

Στο ενδεχόμενο νέας προσπάθειας καθιέρωσης της απλής αναλογικής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τους αγρότες.

«Ελέχθη ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ελπίζω να είναι ψέμα. Έχει κάποιο στοιχείο ότι αλλάζει η στάση του ΠΑΣΟΚ; Αν έχει, ας το επαναφέρει. Και αν το όριο εισόδου είναι 2%, υπάρχει κίνδυνος να μπει τούρκικο κόμμα», είπε, ενώ επέκρινε την  ΝΔ  και το  ΠΑΣΟΚ.  «Δυναμική δεν δίνει το να οργανώνεις αποστασίες, αλλά το να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος», είπε για το ΠΑΣΟΚ και για την ΔΝ εκτίμησε ότι «φροντίζει να κατασκευάσει ένα θυγατρικό κόμμα προς συμπλήρωση».

Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στην διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «με κατηγορούν ότι είμαι με τον Σόιμπλε. Όποιος είναι υπέρ της Ευρώπης είναι με τον Σόιμπλε και εσείς είστε πατριώτες; Αφού εσείς τα υπογράφετε όλα. Αυτές είναι τσάμπα μαγκιές. Σε όλα θα υπογράψουμε αλλιώς θα φύγουμε από το ευρώ. Αυτή είναι η θέση μου».

Όσο αναφορά στο Κυπριακό τόνισε πως «το φιάσκο ήταν δεδομένο. Πως πάμε σε μία σύνοδο όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει μία στοιχειώδη υποχώρηση από την άλλη πλευρά; Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την κάθε σύνοδο για να θέτουν και νέες αξιώσεις». «Είχα πει στον κ. Τσίπρα να μην προσδοκά τίποτα, διότι η Τουρκία είναι η Τουρκία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)