Κόμματα

18 Ιανουαρίου 2017 14:38

Κουτσούμπας: μεταμφιέζουν τα μνημόνια για να ξεγελάσουν τον λαό

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αν και δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι δε θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018.

Κουτσούμπας: μεταμφιέζουν τα μνημόνια για να ξεγελάσουν τον λαό
-

 

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που αποτελεί συνέχεια της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των συνεταίρων στα μνημόνια, όπως είπε, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σήμερα όλοι τους βρίσκονται σε διαδικασία μεταμφίεσης, όχι γιατί έφτασαν οι απόκριες - έχουμε ένα μήνα ακόμα για τα καρναβάλια - αλλά το κάνουν μόνο για να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά το λαό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο», σχολίασε και κάλεσε το λαό σε πάλη ενάντια στην πολιτική αυτή.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αν και δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι δε θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, την ίδια στιγμή «παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή του 3ου μνημονίου, χώρια όλα τα αντεργατικά μέτρα που επίσης ετοιμάζει και έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης».

Σε ότι αφορά τα αγροτικά είπε ότι η κυβέρνηση όπως και πέρυσι καλεί τους αγρότες σε συζήτηση για να τους πει ότι θα τους σφάξει, ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι όταν κάνει κριτική στην κυβέρνηση συνειδητά αποπροσανατολίζει για να τους μπερδεύει και να τους εξαπατά.

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό είπε ότι οι συνομιλίες δεν δημιουργούν αισιοδοξία, καθώς διεξάγονται κάτω από όρους διχοτομικής λύσης.

Ξεκινώντας την ομιλία επιτέθηκε με δριμύτητα στη Χρυσή Αυγή για τα χθεσινά επεισόδια λέγοντας ότι τα υπόδικα τσιράκια του κεφαλαίου με την ανοχή της αστυνομίας τα βάζουν τώρα και με αθώα παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)