Βουλή

21 Νοεμβρίου 2016 18:03

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ “μπλόκαραν” ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών

Η ρύθμιση της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου αφορούσε στην υποχρεωτική υποβολή φορολογικής ενημερότητας από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ “μπλόκαραν” ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών
-


Στην απόσυρση διάταξης που αφορούσε στην υποχρεωτική υποβολή φορολογικής ενημερότητας από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να λάβουν 12μηνη παράταση για την εναρμόνιση των καταστατικών τους, προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Τόσο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου όσο και των ΑΝΕΛ Δημήτρης Π. Καμμένος  διαφώνησαν με το περιεχόμενο της διάταξης και την καταψήφισαν. Κατά συνέπεια η επίμαχη διάταξη δεν πέρασε με τον πρόεδρο της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα να ανακοινώνει την απόσυρσή της.

Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να επανέλθει η διάταξη υπό μορφή τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής ώστε να βρεθεί -όπως είπε- μία μέση λύση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)