Βουλή

23 Ιουνίου 2014 17:10

Λαφαζάνης: «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα της Μέρκελ»

Η διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο με τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

-

Κατεπείγουσες διαδικασίες «επιλέγει» η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν μέχρι την 1η Ιουλίου η χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, αλλά και τα επενδυτικά σχέδια, ανεβάζοντας στα «κεραμίδια» την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει αίσχη και αθλιότητες της κυβέρνησης.

«Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Δημοκρατία δε λέγεται, σας αφήνουμε να επιλέξετε το όνομα, αλλά δημοκρατία δε λέγεται… Πάρτε τα πίσω, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες, που δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, η Βουλή δεν είναι παράρτημα των πιστωτών και της Μέρκελ, δεν είμαστε υπάλληλοι της τρόικας», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όταν ακούστηκε ότι επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που θα ψηφιστεί ως κατεπείγον.

Πρόκειται μάλιστα, να συντμηθεί ο χρόνος συζήτησης του μαζί με εκείνο που συζητείται ήδη στην επιτροπή για τα επενδυτικά σχέδια, καθώς όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, μέχρι την 1η Ιουλίου πρέπει να έχουν ψηφιστεί, ώστε να είναι η χώρα εντός των προθεσμιών, τόσο για τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, όσο και για τις προθεσμίες χρηματοδότησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)