GP Σιγκαπούρης: Κυριαρχική νίκη Norris, ο Verstappen «χώρισε» τις McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Την τρίτη νίκη της καριέρας του κατέκτησε στους δρόμους της Marina Bay ο Lando Norris, με τον Verstappen να ακολουθεί και να ελαχιστοποιεί τη ζημιά στη βαθμολογία. Τρίτος ο Piastri με την εναλλακτική στρατηγική.

GP Σιγκαπούρης

Ο αγώνας

Η εκκίνηση έγινε φυσιολογικά και είδε τον Norris να στρίβει πρώτος, χωρίς να αλλάζει κάτι στις κορυφαίες θέσεις, αφού ο Hamilton δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πατημένη μαλακή γόμα με την οποία εκκίνησε.

GP Σιγκαπούρης

Ο Hulkenberg προσπέρασε τον Piastri στην εκκίνηση, πριν ο Αυστραλός ανακτήσει τη θέση πριν το τέλος του 1ου γύρου.

Τα βλέμματα τράβηξαν μόνο οι Leclerc και Alonso οι οποίοι αναγκάστηκαν να… ισιώσουν τη στροφή 1. Ο Μονεγάσκος τελικά κέρδισε μία θέση, ενώ ο Ισπανός έμεινε από την 8η όπου εκκίνησε.

Εντυπωσιακές εκκινήσεις πραγματοποίησαν οι Colapinto και Perez, κερδίζοντας 4 και 3 θέσεις ο καθένας, αντίστοιχα.

GP Σιγκαπούρης

Από εκεί και έπειτα, ο Norris «πετούσε» μπροστά με καθαρό αέρα και μέχρι τον 14ο γύρο  είχε ανοίξει στα 8,5 δευτερόλεπτα από τον Verstappen.

Ως προς τα pit-stop, έπειτα από 20 γύρους μόνο οι Sainz και Hamilton είχαν μπει για σκληρή, με τον δεύτερο να στοχεύει στη μία στάση. Την ίδια ώρα, ο Albon εγκατέλειπε με πρόβλημα υπερθέρμανσης στην FW46.

Στον γύρο 30, ο Verstappen μπήκε για τη δική του αλλαγή ελαστικών, αλλά βγήκε πίσω από τη Ferrari του Leclerc. Η McLaren απάντησε άμεσα, βάζοντας τα σκληρά στον Norris, ο οποίος νωρίτερα είχε μπλοκάρισμα και χτύπησε ελάχιστα την εμπρός αεροτομή του.

GP Σιγκαπούρης

Στον 36ο γύρο, ο Leclerc προσπέρασε τον Russell, παρότι φορούσε ελαστικά 35 γύρων, με τον Βρετανό να βγαίνει εκτός πίστας κατά τη μάχη. Ωστόσο, ο Μονεγάσκος στο τέλος του γύρου μπήκε για την πολυπόθητη αλλαγή.

Για την ίδια διαδικασία μπήκε στα pit και ο Piastri, μετά την απόφαση της McLaren για ένα πολύ φιλόδοξο overcut. Με τη φρέσκια γόμα, ο Αυστραλός επιτέθηκε στον Hamilton στον γύρο 40, ανεβαίνοντας στην 4η θέση.

Τα ελαστικά του εκμεταλλεύτηκε και ο Leclerc στον επόμενο γύρο, αφήνοντας πίσω του τον Alonso για την 7η θέση. Σύντομα, ανέβηκε και στην 6η μετά τη συναινετική προσπέραση στον Sainz.

GP Σιγκαπούρης

Σε γρήγορο ρυθμό συνέχιζε να κινείται και ο Piastri, που στον 45ο γύρο «καθάρισε» εύκολα και τη δεύτερη Mercedes, ανεβαίνοντας στις θέσεις του βάθρου.

Λίγους γύρους μετά, στον 50, ο Leclerc σκαρφάλωσε στην 5η θέση έπειτα από μία εύκολη προσπέραση στον Hamilton. Συνολικά, ο ρυθμός των Mercedes κινούταν σε χαμηλά επίπεδα.

Στους τελευταίους γύρους, η μάχη ανάμεσα στον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari και τον Russell για την 4η θέση τράβηξε τα βλέμματα. Ωστόσο, όσο και αν πίεσε ο Leclerc, ο Βρετανός κατόρθωσε να τον κρατήσει πίσω.

GP Σιγκαπούρης

Την ίδια ώρα, ο Norris τερμάτιζε με διαφορά σχεδόν 22 δευτερολέπτων από τον Verstappen, κερδίζοντας και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

GP Σιγκαπούρης

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Grand Prix Σιγκαπούρης:

GP Σιγκαπούρης