GP Σιγκαπούρης: Ασύγκριτη επίδοση του Norris και pole position, δίπλα του ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lando Norris αξιοποίησε στο έπακρον τη δυναμική της MCL38 στους δρόμους της Marina Bay και κατέκτησε την έκτη pole position της καριέρας του. Υπέρβαση από τον Max Verstappen που εκκινεί το Grand Prix Σιγκαπούρης δίπλα στον Βρετανό.

Lando Norris

Q1

Οι πρώτοι γρήγοροι γύροι κατέδειξαν όσα γνωρίζαμε από τις ελεύθερες δοκιμές, καθώς οι ταχύτεροι οδηγοί στην πίστα ήταν οι Norris, Leclerc, Verstappen και Piastri, με τη μέγιστη διαφορά να φτάνει τα 2 δέκατα.

Περίπου 3:30 πριν το τέλος του Q1, ο Albon ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή των χρόνων, πριν οι δύο McLaren κάνουν δικό τους το 1-2. Ωστόσο, στο τέλος χωρίστηκαν από τον Ολλανδό πρωταθλητή.

Στη λήξη του χρόνου, ο Stroll ήταν ο μοναδικός που κινδύνευε με αποκλεισμό, ενώ δεν έπρεπε βάσει δυναμικής μονοθεσίου αυτό το τριήμερο, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί.

Αντίθετα, ο Ocon κατάφερε να περάσει ως 15ος, αφήνοντας εκτός τον υπό πίεση Daniel Ricciardo.

Συνεπώς, οι αποκλεισμένοι του Q1 ήταν οι Zhou, Bottas, Gasly, Stroll και Ricciardo.

Q2

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκαν οι δύο McLaren στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τη διαφορά πως ο Leclerc έδινε τα πρώτα δείγματα της δυναμικής της SF-24.

Οι οδηγοί της Mercedes σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους για πρώτη φορά σήμερα, με τον Hamilton να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή.

Ο Verstappen κατέρριψε την επίδοση του Βρετανού με κάτι περισσότερο από 3 λεπτά να απομένουν, δείχνοντας ξανά πως η RB20 έχει ρυθμό στους δρόμους της Marina Bay.

Με λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι τον μηδενισμό του χρόνου, ο Piastri σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα και δεν έπεσε από την κορυφή μέχρι το τέλος.

Η μάχη του αποκλεισμού ήταν μεγάλη και είδε τον Sergio Perez να επιστρέφει στις… κακές του συνήθειες, αφού αποκλείστηκε μαζί με τους Ocon, Magnussen, Colapinto και Albon.

Τη διαφορά οδηγώντας έκαναν οι Alonso, Tsunoda και Hulkenberg, οι οποίοι κατάφεραν να προκριθούν στο Q3.

Q3

Από την αρχή του τρίτου μέρους, η μάχη μαινόταν ανάμεσα σε Ferrari, McLaren και Red Bull. Ωστόσο, η διαδικασία διακόπηκε με 8 λεπτά να απομένουν, λόγω της εξόδου του Sainz στην τελευταία στροφή.

Στην επανεκκίνηση, ο χρόνος που απέμενε ήταν οριακός για έναν καλό και γρήγορο γύρο για τον καθένα. Ταυτόχρονα, υπήρχαν «στρατηγικά παιχνίδια» που μπορεί να επηρέαζαν τους γύρους.

Αρχικά, η επίδοση του Piastri απογοήτευσε, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον teammate του να του «ρίξει» πάνω από 4 δέκατα, με έναν γύρο ρεκόρ για την πίστα.

Έκπληξη προκάλεσε ο Hulkenberg που αποδείχθηκε ταχύτερος της Ferrari (!) του Leclerc, του οποίου ο χρόνος ακυρώθηκε λόγω παραβίασης ορίων πίστας και θα εκκινήσει 9ος.

Στον μηδενισμό του χρόνου, κανείς δεν μπόρεσε ούτε να αγγίξει το 1:29,525 του Norris. Ωστόσο, ο Verstappen έκανε την υπέρβαση και θα εκκινήσει δίπλα στον Βρετανό αντίπαλό του για τον παγκόσμιο τίτλο.

Σημαντική και η βελτίωση της Mercedes που θα εκκινήσει από τις θέσεις 3 και 4, αφήνοντας 5ο τον Piastri.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στη Σιγκαπούρη:

GP Σιγκαπούρης - Κατατακτήριες δοκιμές