GP Σιγκαπούρης: Στο 1-3 η McLaren στο FP3, με κορυφαίο τον Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Ανεπηρέαστη από την αλλαγή στην πίσω πτέρυγα, η MCL38 συνεχίζει απτόητη να πρωταγωνιστεί, με τον Norris να σημειώνει στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών την καλύτερη επίδοση. Ο Russell «χώρισε» τα δύο papaya μονοθέσια.

Lando Norris

Πριν καν κλείσουν τα πρώτα 10 λεπτά των ελεύθερων δοκιμών, βγήκε μία… ασυνήθιστη κόκκινη σημαία, καθώς ο… Γκοτζίλα έκανε και φέτος την εμφάνισή τους στους δρόμους της Marina Bay.

Η διακοπή δε διήρκησε πολύ, αλλά πρώτα οι άνθρωποι της πίστας… κυνήγησαν τη σαύρα, μέχρις ότου να φύγει από την αγωνιστική διαδρομή.

Όταν η δράση συνεχίστηκε, η μέση γόμα κυριάρχησε στα μονοθέσια, όντας αυτή με την οποία αναμένεται οι περισσότεροι να ξεκινήσουν. Μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους, η Red Bull έδειχνε να έχει λύσει ορισμένα προβλήματά της και ο Verstappen ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων.

Ωστόσο, ο Charles Leclerc κατόρθωσε να σημειώσει καλύτερη επίδοση και στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας βρέθηκε στην 1η θέση.

Με 20 λεπτά να απομένουν στο FP3, η μαλακή γόμα ξεκίνησε να εμφανίζεται, με όλους να πηγαίνουν σταδιακά σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών, ενόψει του απογεύματος.

Τα πρώτα γρήγορα περάσματα είδαν τον George Russell στην κορυφή των χρόνων, πριν ο Norris κινηθεί ακόμα ταχύτερα, πέφτοντας αρκετά κάτω από το 01:30.

Καθώς η Ferrari δεν είχε απάντησει στις επιδόσεις των δύο οδηγών της McLaren και του Russell, η κατάταξη έμεινε ως έχει και η βρετανική ομάδα δήλωσε ξανά δυναμικό παρών, λίγες ώρες πριν τη μάχη για την pole position.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στη Σιγκαπούρη:

GP Σιγκαπούρης - FP3