GP Σιγκαπούρης: 1-3 για τη Ferrari με κορυφαίο τον Leclerc σε ένα… ανώδυνο FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Charles Leclerc, με τη Ferrari να πετυχαίνει το 1-3 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη. Ο Lando Norris «χώρισε» τα δύο κόκκινα μονοθέσια και παρέμεινε πολύ κοντά στον Μονεγάσκο.

Charles Leclerc

Το FP1 ξεκίνησε με μη αντιπροσωπευτικές συνθήκες, καθώς ο ήλιος έδυε πάνω από τη Marina Bay. Γι’ αυτό φάνηκε εξαρχής ότι θα δούμε πολλές προσομοιώσεις αγώνα, με το πρώτο μισάωρο να μη δίνει γρήγορα περάσματα.

Η Ferrari έδειχνε να έχει ρυθμό, όπως και η McLaren, ενώ ο Max Verstappen έδινε… «σημεία ζωής», με τη Red Bull Racing να παραμένει «λαβωμένη». Στα μισά της διαδικασίας, ο Lando Norris ήταν αυτός που βρισκόταν στην κορυφή, με χρόνο 1:31.839.

Μέχρι τότε, όλοι οι γρήγοροι γύροι είχαν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τη σκληρή και τη μέση γόμα. Μόνο στο δεύτερο μισό της περιόδου είδαμε τα μαλακά σετ να κάνουν την εμφάνισή τους στην πίστα, με το χρονόμετρο να δείχνει σαφώς ταχύτερα περάσματα.

Γλιστρήματα είδαμε αρκετά, με το πιο εντυπωσιακό εκείνο του Fernando Alonso, το οποίο κατάφερε να «σώσει» ο Ισπανός. Και, μεταξύ μας, μόνο ο πολύπειρος Ισπανός θα μπορούσε να αποφύγει τα χειρότερα.

Με τη μαλακή γόμα, ο Charles Leclerc δεν άργησε να πάρει την κορυφή, με χρόνο 1:31.763. Αυτός ο χρόνος παρέμεινε και ο καλύτερος μέχρι την καρό σημαία. Ο Norris επίσης έμεινε σταθερά 2ος, με 76 χιλιοστά να χωρίζουν τους δύο οδηγούς. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Carlos Sainz.

Οι 13 πρώτοι βρίσκονταν εντός ενός δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο, δείγμα του ότι η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες σε μία τόσο απαιτητική διαδρομή όπως αυτή στη Σιγκαπούρη.

Απογοήτευση για τον Sergio Perez, ο οποίος απλώς δεν μπορούσε να βρει αρκετό ρυθμό ώστε να πετύχει κάτι καλύτερο από τη 14η θέση, ενώ εντυπωσίασε η VCARB με το 5-7 και τον Yuki Tsunoda μπροστά από τον Daniel Ricciardo, εν μέσω φημολογίας ότι ο Αυστραλός διανύει το τελευταίο του αγωνιστικό τριήμερο.

Η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Leclerc, Norris, Sainz, Verstappen, Tsunoda, Piastri, Ricciardo, Albon, Alonso και Ocon.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ - FP1