Οικονομία

Σήμερα 11:18

Χειροπέδες σε γυναίκα για τηλεφωνικές απάτες

Μία γυναίκα συνελήφθη λίγο αφού είχε τελέσει ακόμα μία απάτη σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων.

Χειροπέδες σε γυναίκα για τηλεφωνικές απάτες
-

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης και πέντε απόπειρες, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κρήτης, ενώ για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη Ελληνίδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και σε βάρος της σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, όταν από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Ασφάλειας, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα με ακόμα ένα άτομο, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, επικαλούμενοι την ιδιότητα του γιατρού, τους έπειθαν να καταβάλουν χρήματα και τιμαλφή, καθώς συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί, τα οποία στη συνέχεια τους παρέδιδαν οι παθούσες. Ακολούθως η γυναίκα μετακινείτο με υπεραστικό λεωφορείο στους όμορους νομούς, παραλαμβάνοντας τα.

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνης, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα εντοπίστηκε να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό την πόλη του Ρεθύμνου, αφού προηγουμένως είχε τελέσει απάτη στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

  • Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της και στην ίδια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Το χρηματικό ποσό των 3.960 ευρώ, κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας και κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε ομοειδείς υποθέσεις και συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη άλλων μελών, συνεργών.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον θάνατο αλλοδαπού κρατούμενου

Bullying διαρκείας για μαθητή που κατέληξε στο νοσοκομείο

Ηράκλειο: Μαθητής έστησε καρτέρι και έδειρε τον διευθυντή του σχολείου του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)