Γενικά

03 Φεβρουαρίου 2015 18:31

NYT: Πιθανός ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος

Νέες ανταποκρίσεις και άρθρα σε αμερικανικά ΜΜΕ για τις εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα.

-


«Ένας συμβιβασμός που θα προκύψει από διαπραγμάτευση είναι πιθανός» εκτιμούν αναλυτές στη New York Times. Επισημαίνουν, επίσης, ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, αν κι ένα Grexit θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα, ενώ οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη και στις παγκόσμιες οικονομίες είναι λιγότερο σαφείς». 

«Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», προβλέπει, μέσω της ιστοσελίδας του, τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. 

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο Dennis Gartman, εκδότης του «The Gartman Letter», υπογράμμισε πως «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, που η Γερμανία θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει κάτι τέτοιο». 

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg γίνεται αναφορά σε «αρνητική στάση χωρών για το θέμα διαγραφής του χρέους». 

Όπως σημειώνεται, «το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την τρόικα θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορούν να στραφούν προς έναν πιο απομακρυσμένο ρόλο για το ΔΝΤ». 

Πέντε ερωτήσεις, που περιγράφουν την «πολύπλοκη σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ, δημοσιεύει η Wall Street Journal. Mεταξύ άλλων, «οι συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές, η αγορά ομολόγων, το ELA, και μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού VICE, εξάλλου, αναφέρεται στο θέμα των παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι «από το 2000, περισσότεροι από 27.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη». 

Αφορμή το δεύτερο από σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ «για τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη». Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ, ανταποκρίτρια του VICE ταξίδεψε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου Σύριοι και Αφγανοί πρόσφυγες καταβάλλουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν στα «πλοία του θανάτου» με προορισμό την Ελλάδα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)